Gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlo Collodi ging op 20 september 2015 ‘Pinokkio’ als musical in première. Deze première vond plaats in het Efteling theater, waar hij vervolgens bijna een jaar werd opgevoerd. In maart 2016 maakte de Efteling bekend dat ‘Pinokkio de Sprookjesmusical’ op tournee ging. Vanaf oktober was deze musical in ruim 50 theaters in Nederland en België te zien.

Een kans voor heel veel kinderen

De musical had een ruime vaste kindercast, maar in iedere voorstelling speelden ook 30 kinderen voor één keer mee. De Efteling had hier speciaal voor gekozen om zo heel veel kinderen een kans te geven om eens een keer in een echte musical te spelen. Hierdoor hebben in totaliteit zo’n 1.300 kinderen uit Nederland en Vlaanderen in deze musical meegespeeld. Er was zelfs een speciale Pinokkio school, waar de kinderen die mee deden een professionele theaterworkshop kregen.

De liedjes

Natuurlijk werden er ook heel veel liedjes gezongen in de musical. Zo waren onder andere de liedjes ‘Ik hou van dansen’ door Geppetto en Pinokkio, ‘Geppetto’ door Geppetto, ‘Wonderweide’ en ‘Slaapliedje’ door de Vos en de Kat, ‘Ik weet dat ik het kan’ door de Fee Kay en ‘Pretland’ door Signoro Pericolo te horen.

Aanbevolen artikelen